GündemKültür Sanat

DİTİB’in dijital ortamda düzenlediği etkinliğe 2 bin 600 çocuk katıldı

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’nin (DİTİB) 40’ıncı kuruluş yıl dönümü münasebetiyle Mainz Dini Danışma Kurulu Başkanlığı, Rheinland Pfalz ve Saarland Eyalet Birlikleri iş birliğinde “Ramadan Fest“ adı altında ödül töreni etkinliği düzenlendi.

Almanya’da bir ilk olarak gerçekleşen etkinliğe, Rheinland Pfalz ve Saarland eyaletlerindeki cami derneklerine devam eden 6-13 yaş arasındaki 2 bin 600 öğrenci katıldı.

Ödül töreni programına özel olarak hazırlanan dijital platform üzerinden, öğrencilere her gün giriş yaparak kendilerine verilen görevleri öğrenmeleri ve bu görevleri tamamlayıp onaylamaları istendi. 30 gün boyunca devam eden etkinlikte görevlerini başarıyla tamamlayan her bir öğrenciye ve dereceye giren 140 kişiye özel teşvik ödülü verildi.

Ramazan bilinci ve kültürünü küçük yaşlardan başlayarak gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, çocuklara scooter, bilgisayar, tablet, bisiklet, akıllı saat, bluetooth kulaklık ve bluetooth hoparlör gibi çeşitli ödüller verildi.

Ludwigshafen DİTİB Mevlana Camii din görevlisi Hüseyin Demirci’nin ödül töreninin amacını belirten selamlama konuşmasıyla başlayan etkinlikte, Rheinland Pfalz Eyalet Birliği Başkanı Cihan Şen ve Saarland Eyalet Birliği Başkanı Erkan Kahveci,  günün anlam ve önemine vurgu yaparak katılımcılara teşekkür ettiler.

Mainz DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Mehmet Uslu, DİTİB’in 40. kuruluşunun yıl dönümünde gerçekleştirdikleri projeyi paylaştı. Uslu, Ramazan boyunca çocukların ibadet neşesini yaşayarak bir çalışmaya katıldıklarını ve bu süreçte aileleriyle birlikte sorumluluklarını yerine getirdiklerini belirtti. Programın eyaletlerde Ramazan boyunca farkındalık oluşturduğunu ve çocukların unutamayacakları anılar yaşadıklarını ifade etti. Uslu, desteklerini ifade ettiği eyalet birliği başkanlarına, cemiyet başkanlarına, din görevlilerine, velilere ve emek veren herkese teşekkür etti.

Mainz DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Mehmet Uslu, konuşmasının ardından özel olarak kaleme aldığı “Gurbete Derkenar” isimli şiirini seslendirdi.

Almanya’da bir ilki gerçekleştiren etkinlikten duyduğu memnuniyeti ifade eden Mainz Başkonsolosu Mehmet Akif İnam, dijital ortamda binlerce öğrencinin kayıt yapmasından ve çocukların yoğun ilgi göstermesinden dolayı mutlu olduğunu belirtti. Etkinliği düzenleyen Mainz DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanlığı’na, Rheinland Pfalz ve Saarland eyalet birliklerine ve destek verenlere emeklerinden dolayı teşekkür etti. İnam, Ramazan ayının eğitici, eğlendirici, öğretici olduğunu ifade ederek  genel kültür etkinliklerine katılan çocukları tebrik etti ve özel hazırlanan hediyelerin güzelliğine dikkat çekti. Herkesin kazandığı bir yarışma olduğunu vurgulayarak, bu tür etkinliklerin ilerideki dönemlerde insana yansıyacak faydalarına değindi.

Çocuklara İslam dinini öğreterek ve sevdirerek Ramazan bilincinin öğretildiğini belirten DİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey, etkinliğin Almanya genelinde yayılmasını arzuladıklarını dile getirdi.

Kuzey, çocukların Ramazan ayında ibadetlerle tanışmasının önemine dikkat çekerek, toplumsal dayanışmanın küçük yaşlardan gelecek nesillere aktarıldığını vurguladı. Kuzey, etkinliğe 3 bine yakın öğrencinin kayıt yaptırdığını belirterek, Ramazan sevincini yaşamalarının mutluluk verici olduğunu ifade etti.

Bu tür faaliyetlerin diğer eyaletlere de örnek olacağını söyleyen Kuzey, DİTİB’in kadınlara, çocuklara ve gençlere yönelik çalışmaları desteklediğini, gelecek nesillerin İslam ahlakı ve kültürüne bağlı olarak yetişebilmesi için toplumun katkılarının artarak devam etmesi gerektiğini dile getirdi.

Şiirlerin okunduğu, tasavvuf musikisi dinletisinin sunulduğu etkinlik sonunda Ramazan ayında hayır yarışında öncü derneklerin başkanlarına plaket takdim edildi. Ardından 140 başarılı öğrenciye özel teşvik ödülü verildi.

Ercüment Aydın / Köln

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu