GenelGündemKültür SanatSiyasetYaşam Tarzı

Gladbeck DİTİB Türkiye Camii “Çeşitlilik Haftası”na katıldı

Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti Gladbeck şehrinde iki yılda bir düzenlenen “Çeşitlilik Haftası” etkinliği bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu.

Gladbeck belediyesi tarafından organize edilen ve iki hafta boyunca süren geleneksel “Çeşitlilik Haftası” kapsamındaki festivale; Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Türkiye Camii’nin yanı sıra yerel idareler, anaokulları, spor kulüpleri, sivil toplum kuruluşları ile şehir sakinleri katıldı.

“Gladbeck’de kaynaşmak, birlik ve beraberliği güçlendirmek” sloganıyla düzenlenen iki hafta süren festivalde, katılımcı 26 sivil toplum kuruluşu kurduğu stantlarda farklı etkinlikler düzenledi.

Çocuklar ve yetişkinler için oyunlar, kültürel ve sanatsal etkinlikler ile çeşitli aktivitelerin yapıldığı festivale, DİTİB Türkiye Camii gençlik ve kadın kollarının kurduğu stant da renk kattı.

Minik öğrenciler arasında yarışmalar, spor ve müzikal gösteriler, sahne sanatları etkinlikleri ile yabancı düşmanlığına karşı sunumlar yapıldı. DİTİB Türkiye Camii tarafından kurulan stantlarda ebru sanatı uygulamalı olarak gösterildi ve Türk mutfağının eşsiz lezzetleri katılımcılara ikram edildi.

Gladbeck DİTİB Türkiye Camii’ne takdir

Gladbeck Belediye Başkanı Bettina Weist, DİTİB Türkiye Camii’nin standını ziyaret ederek gençlerle ebru çalışması yaptı. Gençlerle sohbet eden Başkan Weist, DİTİB Türkiye Camii’nin çalışmalarını takdirle karşıladığını ve festivale katılımlarından dolayı mutluluğunu ifade ederek gençlik ve kadın kollarına ayrı ayrı teşekkür etti.

Barışçıl organizasyonlara destek

Gladbeck Türkiye Camii dernek başkanı Şenol Baysan, festivalle ilgili yaptığı açıklamada; “Almanya’nın en büyük Müslüman dini cemaati olarak DİTİB, daima insanların ve toplumun tamamının refahını ve huzurunu gözeten bir kurumudur. Toplumsal sorumluluk anlayışıyla, kamusal ve barışçıl organizasyonlara destek sağlayan derneğimiz, bu etkinliğe de derneğimize ve cemaatimize yakışır bir şekilde katkı sağlamıştır. Belediye Başkanımız Bettina Weist’ın derneğimize gösterdiği teveccühten ötürü kendilerine teşekkür ediyorum. Festivalde derneğimizi temsil eden gençlik ve kadın kollarına, eğitimcilerimize emeklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Ercüment Aydın / Köln

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu