GenelGündemSiyaset

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sırakaya: şiddet, insanı insan yapan temel değerlere ihanettir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Zafer Sırakaya, Antalya’nın Alanya ilçesinde gezi teknesi 6 çalışanı tarafından saldırıya uğrayan Cemil Akgün’ü, Almanya’nın Neuss kentindeki evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını ve feç miş olsun dileklerini ileten Sırakaya, “Bugün burada Cemil kardeşimizin maruz kalmış olduğu, hiçbir şekilde tasvip edilmesi mümkün olmayan bu saldırıyı lanetlediğimizi, bu saldırıya karşı duruşumuzu da net olarak ifade ediyoruz. Bugün Cemil kardeşimize Sayın Cumhurbaşkanımızın selamını getirdim, geçmiş olsun temennilerini getirdim ve yaşanan bu üzücü hadiseyle ilgili olarak, ilk günden beri Cemil kardeşimizle irtibatta olduğumuz gibi bundan sonra da tüm bu sürecin takipçisi olacağımızı ve adaletin gerçekleşmesi konusunda da yapılması gereken sürecin her türlü katkısını sunmaya devam edeceğimizi de bilmenizi isterim” dedi.

İlgili tüm yetkililerle temasa geçip bir kamu görevlisinin ihmali söz konusuysa bunu sonuna kadar takip edeceklerini vurgulayan Sırakaya, “Biz burada sadece adaletin tecelli etmesi konusunda hassasiyetimizi ifade etmek istiyoruz. Kimin yanlışı varsa, kimin noksanı varsa, kimin hatası varsa bu hatanın bulunması ve adaletin tecelli etmesi, konuyla ilgili olarak, yasamayla ilgili bizim üzerimize düşen görevi sonuna kadar takip edeceğimizi bilmenizi isterim.” diye konuştu.

Ülke dışında yaşayanların da Türkiye’nin asli ve asil unsurları olduğunu dile getiren Sırakaya, “Türkiye’de yaşayan her bir kardeşimiz ne kadar değerliyse, yurt dışında yaşayan her bir kardeşimiz de Türkiye için o denli kıymetli ve değerlidir. Şiddet, insanı insan yapan temel değerlere ihanettir” dedi.

Cemil Akgün, saldırıyla ilgili yaşadıklarını anlattı

Almanya’nın Neuss şehrinde doğan ve elektrikçi olarak çalışan 27 yaşındaki Cemil Akgün de, tekne turu satmaya çalışan kişilerle yaşadığı anlaşmazlık sonucu 3 arkadaşıyla saldırıya uğradıklarını anlattı.

Bir kadının kendilerine tekne turu satmaya çalıştığını, aralarında geçen kısa konuşma esnasında bir kişinin gelip kendilerine hakaret ettiğini söyleyen Akgün, “Saldırganlarden bir tanesi tekme atarak üzerime geldi. Kendimi savundum. Ancak 6 kişinin üzerinde bir grup ellerinde demirlerle üzerime geldiler. Vücudumun her yerinden darbe aldım. Allah bana kuvvet verdi ve sonuna kadar ayakta durmaya çalıştım. Ben orada sadece kendi nefsimi savunmaya çalıştım. Orada beni ve arkadaşlarımı zorlayarak şikayetçi olmamı engellediler. Devletin de desteğiyle şikayetçi olup hakkımızı arayacağız inşallah.” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu