GenelGündem

Ludwigshafen’de Ramazan ayı coşkusu

Ludwigshafen’de geleneksel hale gelen sabah namazı buluşmaları yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

Rheinland-Pfalz eyaletinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Ludwigshafen Mevlana Camii’nde gerçekleştirilen sabah namazı buluşmasında cemaat Ramazan ayını dualar ve güllerle karşıladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji ve Geliştirme Başkanı Mustafa Irmaklı’nın, “Ramazan İkliminin Hatırlattığı Değerler” konulu bir konuşma yaptığı programa ilgi yoğundu.

Ramazan ayı, Müslümanların hayatında gelişi en çok hissedilen zaman dilimi olduğuna vurgu yapan Irmaklı, “Yediden yetmişe her müminin hayatında oruç ibadeti ve Ramazan ayı ile ilgili unutulmaz heyecanlar ve hikayeler vardır. Aslında her zamanki yemeklerimizin bambaşka tat ve kokularla soframızı kuşattığı iftarlar, adeta geceyle beraber çıkılan kutsal bir yürüyüşün asaleti ve sükunetiyle yapılan sahurlar, coşkuyla kılınan teravihler, Ramazan etkinlikleri ve geleneklerimizle hatıra dünyamızda güçlü izler bırakır. Ramazan ayı, yıl boyunca aşınan ve zayıflayan değerlerin yenilenmesi ve güçlenmesi için bir manevi bakım dönemidir ve asıl gaye, orucun öğrettiği değerleri bütün yıla ve hayata egemen kılmaktır.  Zira orucun öğrettiği değerlerle hayata tutunduğumuzda kalbimizden mahallemize, ülkemizden yeryüzünün tamamına kadar daha güzel bir hayatın inşasına dair güçlü bir umuda tutunmuş olacağız. Kin, haset, nefret, korku, ümitsizlik ve ötekileştirmenin olmadığı; güven, sevgi, saygı, kardeşlik ve dayanışmanın hâkim olduğu bir hayatın yolunu tutmuş olacağız” diye konuştu.

Mainz DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Mehmet Uslu’nun kıldırdığı sabah namazının ardından, bölgede görev yapan din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim tilavet edildi, ilahi ve kasideler okundu.

Ludwigshafen DİTİB Mevlana Cami din görevlisi Hüseyin Demirci’nin yaptığı duanın ardından dernek başkanı Ali İhsan Özsoy programa katılan cemaate teşekkür etti.

Program sonunda Strateji ve Geliştirme Başkanı Irmaklı ve Mainz DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Uslu tarafından sabah namazı buluşmasına gelen cemaate kırmızı gül takdim edildi.

Ercüment Aydın / Köln

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu